כל מי שהתארח בחדר מלון לפחות פעם בחייו יודע לזהות את ההבדל שבינו לבין חדר בבית הפרטי שלו, לא משנה כמה השקעתם בעיצובו, וזה גם ברור למה – חיי היום יום בבית כרוכים בהרבה יותר המולה ואי סדר מאשר במלון, כאשר בבית אם לא תסדרו גם לא תבוא חדרנית לסדר אחריכם. כך שגם אם ישקיעו בעיצוב עילי עדיין יש סיכוי רב שהוא יסתתר מתחת לערימות עיתונים וספרים, בגדים וצעצועי ילדים ואולי אפילו הכביסה שצריך לקפל. זה אומר שגם אם עיצוב הפנים יהיה זהה לחדר של מלון, עדיין יהיה בו אותו משהו קטן שיהפוך אותו ל”בית”. וישנם כמובן עוד כמה מאפיינים שבזכותם אפשר עדיין להבדיל בין חדר מלון לחדר הפרטי בבית.
נוחות מעל הכל
העיקרון הראשון במעלה של עיצוב חדר מלון הוא נוחות שאין להתפשר עליה, אחרת אורחים יברחו מהמלון או לא יחזרו אליו. העיצוב חייב להיות נוח ומזמין אנשים לשבת, לשכב, להישאר שם ולכן לא יכול להיות עיצוב שנראה טוב אבל אינו נוח לגוף פשוטו כמשמעו. אנחנו רוצים שהאורחים ישתרעו על הספות ויישנו במיטה כמו שמעולם לא הצליחו לישון בבית. ואכן, מחקרים מאשרים ששינה בבית מלון מרגיעה, מלאה וטובה יותר מאשר שינה בבית ולא בכדי. זה משום שהדגמים של המיטות והמזרנים המושקעים שמניחים עליהן פשוט טובים וארגונומיים הרבה יותר מהמיטות והמזרנים שאנשים קונים לעצמם הביתה. ברור שזה גם בזכות התקציב הנדיב של בית המלון אבל בהחלט משום שמקדישים לכך מחשבה וקונים את הטוב ביותר.
עיצוב אסתטי אבל לא מרתיע
העיקרון השני הוא עיצוב פנים מוקפד ומושקע יותר, גם בגלל הדרישה לשוות לו אופי שיזוהה עם המותג וגם כדי לעצב לאנשים סביבה אסתטית “כמו במגזין עיצוב”. הרי אנחנו יוצאים לחופשות שאנחנו מזמינים כדי לקבל את אותה תחושה של חיים בחלום לפחות לכמה ימים, וזה מובן והכרחי. זה מה שבונה את חוויית האירוח ורצוי גם שייתן לנו את אותו משהו קטן שמוסיף לנו תחושה של יוקרה. לכן כל מלון מעצב את החדר כדי שיהיה יותר ייצוגי, ומתבסס על עיצוב אמנותי כדי לספק חוויה אסתטית לאירוח. משום כך אפשר להעז יותר עיצובית ולהוסיף לחדר אלמנטים אמנותיים. אנחנו יודעים שאורחים יתפעלו מזה ויכבדו את הקונספט ואת המחשבה שעמדה מאחורי חיבור האלמנטים האמנותיים זה לזה כדי ליצור מראה שהוא גם שימושי וגם נעים לעין.
שימושיות הכרחית אבל גם מפנקת
העיקרון השלישי והחשוב מכל מבוסס על כך שחוויית האירוח בדירת בית מלון נתפסת אחרת אצל אורחים שמשתמשים בדירה למטרת נופש או למטרת נסיעת עסקים, ולכן אותה דירה צריכה לשמש את כולם באותה מידה. המעצב לוקח בחשבון את הצרכים של כל משתמש בדירה ומוצא להם מענה שיהיה פונקציונלי אבל גם מפנק, כשהדגש הוא על “לא יותר מדי”, כמו: מכונת קפה יוקרתית לפינוק לצד קומקום חשמלי בסיסי למי שמעדיף אחרת, מקרר קטן וכיריים למבשלים לצד מיני בר למי שאוכל בחוץ או מזמין טייק אווי, טוסטר אובן לצד מיקרוגל, כלים בסיסיים אבל שיהיו גם אסתטיים לאירוח בסגנון לאונג’ עסקים, דירה שתתאים לילדים אבל גם לזוג בחופשה רומנטית, תמונות וחפצי נוי שינעימו את האווירה אבל לא יגרמו לאורחים לצעוד על קצה האצבעות מחשש לשבור משהו, צבעים תוססים אם רוצים להעביר תחושה של חופשה במקום כזה, אבל גם לא מעייף את העין ומתיש.
השארת תגובה