המודעות היום לאיכות הסביבה הולכת וגדלה, כמו כן גם המוצרים בהם אנו משתמשים. ישנם אנשים רבים אשר חיים לפי התפיסה כי יש לצרוך כמה שפחות ולמחזר יותר, ודעה זו משפיעה רבות על חיינו ועל חיי הסובבים. איך? הכל מתחיל בבית.
לא הרבה יודעים אך בניית בית יוצרת המון פסולת במהלכה. בניית בית בבנייה קונבנציונלית יכולה להגיע לכמויות פסולת רבות ולזהם את הסביבה. לעומת זאת בשיטת בניה קלה אין הרבה פסולת וגם הפסולת הנוצרת נמצאת במקום ייעודי שממנו היא נאספת. כשמדובר בשמירה על הסביבה ועיצוב הבית גם תוכנו של הבית תופס חלק ניכר. אנחנו בוחרים באיזה צבעים אנחנו נשתמש ואילו רהיטים אנו נשים בבית. אמנם זה נשמע לא פשוט, אך כאנשים הרוצים לתרום לאיכות הסביבה, חשוב שגם מבצרנו יראה במיטבו.
לשם כך, אספנו בבייסיק ליווינג טיפים שיעזרו לכם לעצב את הבית שלכם איך שאתם תרצו תוך כדי שמירה על הסביבה ועל היקרים לכם.
טיפים לתחילת התהליך
ראשית כל, חזון.
חזון הוא הכל. הכל מתחיל ברעיון. ההמצאות והפרויקטים הכי גדולים החלו כגרגר של רעיון.
אז צרו לכם חזון, ותכתבו את הרעיון שעולה לרוחכם. כשאתם נכנסים לבית. מה אתם רואים? האם הקירות כולם לבנים או שישנו קיר אחד בצבע אחר? האם ישנה צמחיה בבית. מה הבית משדר? האם חמימות של בקתה או אלגנטיות המלווה בשיש שחור לבן ושנדליר המאיר את מרכז הבית?
נציין על הדף את כל הפרטים הכי קטנים שאנו רואים בדימיוננו.
לאחר מכן, נשתף אותו.
השיתוף הוא מהותי. הצעד הבא להגשמת חלום, הוא ההגשמה שלו. וכדי להגשים אותו יש לספר עליו. הכוונה היא לא לצאת עם שלטי חוצות ולהצהיר לכל הסובבים את הרעיון. אלא לאנשי מקצוע.
ישיבה עם בעל מקצוע העוסק בעיצוב בית הוא הכרחי. גם אם לפעמים נדמה לנו שאנחנו יודעים בדיוק מה אנחנו רוצים, לעיתים מאוד קשה לנו ליישם זאת כלפי חוץ. לכן, מעצב פנים מקצועי יכול לבטא את הרצונות שלכם כלפי חוץ תוך התחשבות בכל רצונותכם.
טיפים לצביעת וריהוט הבית
כעת לאחר שעברתם את השלבים הללו, הנה כמה רעיונות שיעזרו לכם לרהט את הבית תוך שמירה על הסביבה:
שימוש בצבעים אקולוגיים-
שימוש בצבעי קיר לא רעילים השומרים על הבריאות. הצבעים על בסיס מים ללא ריח לוואי ולא מזיק.
בדרך כלל נושאות את השם ״הידרו״.
שימוש בגבס-
נעשה שימוש בגבס גם בשיטת בניה קלה. הגבס הוא חומר מינרלי שלא פולט קרינה, קל יותר לפנות אותו והוא איננו דורש שימוש בציוד מכני כבד להריסה (אשר מזהם את הסביבה).
שימוש בעץ-
אף על פי שנראה כי שימוש בעץ פוגע בסביבה, במקרים רבים הוא תורם לסביבה ולא פוגע בה. העץ ניתן למחזור וגם מתפרק ביולוגית לקרקע, כך שתוכלו לשמור על הסביבה. בנוסף הוא חזק, עמיד ואוקולוגי. כאשר משתמשים בעץ יש לברר את מקור העץ ולבדוק כי הוא אכן מגיע מיערות מתועשים שעוברים בקרה ומתחדשים לאחר כל כריתה ולא מדובר בסוג עץ אחר.
מיחזור פלסטיק-
פלסטיק הוא חומר עמיד, אך גם רעיל מאוד בעת שריפתו. על כן מיחזורו הוא הפתרון הטוב ביותר לשימושו בדרך התורמת לסביבה. שימוש בפלסטיק ממוחזר ימנע מאיתנו ליצור עוד קנייה של פלסטיק.
חידוש רהיטים-
קנייה/שמירה של רהיט ישן וחידושו, תורמת רבות לסביבה, אך גם לעיצוב. כיום ישנם הרבה רהיטי וינטג׳ שיכולים להשתלב טוב בבית. שימוש ברהיטים ישנים חוסך שריפה והטמנה שלכם, ובכך מונעת זיהום משאבי הטבע ובנוסף, חוסכת כסף. כמו כן, ניתן גם לחפש בדים ממוחזרים או למחזר בעצמו ע״י גזירה ותפירה מחדש. כל זה יתרום לסביבה ולנו.
לסיכום
עיצוב הבית הוא חשוב, הוא מספר על הדיירים ועל האופי שלהם. אך לא פחות חשוב הוא הדרך בהם הדיירים חיים. יצירת מרחב שומר ובטוח לנו וליקרים לנו והערכים אותם אנו מקנים להם. לחיות פשוט לפעמים זה לחיות נכון.בין אם אתם מחליטים לבנות את הבית בבניה קלה או לעצב את הבית בדרך שתשמור יותר על הסביבה. אז הרשו לעצמכם להכיר קצת את הסביבה ואתכם מחדש. עיצוב נעים.
השארת תגובה