שפים הם אנשי מקצועי יצירתיים מאד ולכן הם זקוקים למרחב עבודה גדול ונוח. זו הסיבה שכאשר מתכננים מטבחים לשפים מקדישים חשיבה רבה לכל השטח וקובעים מה יהיה בכל נקודה ונקודה וזאת לנוחות מקסימלית של השפים.
עיצוב מטבחים לשפים
מומחים בתחום עיצוב מטבחים לשפים, מודעים לצרכים המיוחדים שלהם ולכן מתכננים יחד עם השף את הנראות המיטבית של המטבחים. זה מתחיל מהבנה של סוג המטבח כמו מטבח מזרחי, איטלקי, אסיאתי וכו’. זאת מכיוון שלכל סגנון בישול יש דפוסי בישול, צלייה, טיגון משלו. לכן, כמות העמדות והאיבזור שלהן אמורה להיות תואמת לצרכים הספציפיים של המסעדה.
במסעדה מזרחית יהיה גריל ארוך עבור צליית כל הבשרים על פי ההזמנות של הלקוחות ואילו במסעדות אחרות אין בכך צורך, או שהגודל שלו הוא הרבה יותר קטן.
עמדות עבודה בכל מטבח
בכל עמדת עבודה יכול השף או אחד הטבחים לבצע פעולות שונות כמו צלייה על מחבת, בישול בסיר קטן או גדול, טיגון של בצל, ירקות, דגים, בשר ועוד.
הוא יכול גם להפעיל במקביל את התנורים או את אחד מהם ולבצע פעולות של אפייה, צלייה של דג עם כל התבלינים והרטבים, אפייה של לחמים, פוקצ’ות ועוד.
אך כדי שהכול יפעל בנוחות מקסימלית, יש לאפשר מרחב עבודה ליד כל עמדה, מעבר קל וללא חסימות או עיכובים, קשר מהיר בין התנור, הכיריים, הכיור, המקרר וחומרי הגלם שנמצאים בארונות המזווה הירקות, הפירות ועוד.
איבזור של המטבח
כדי שהעבודה תזרום, כחלק מעיצוב מטבחים, דואג כל שף לרכוש את האביזרים הנוחים ביותר, זה מתחיל בסירים איכותיים, מחבתות, פלאנצ’ות, כפות גדולות ותרבדים, מחבתות ועוד. אחד הגורמים המשמעותיים ביותר להצלחה של המתכונים השונים הוא שימוש באופציה הנכונה של סכיני מטבח שהם בטיב מעולה ומותאמים לכל צורך. סכין ייעודי עבור פילו דגים, סכין שפים לחיתוך בשר ועוף, סכין אשר מותאמת לחיתוך ולפריסה של ירקות ועוד.
בנוסף לכך, רוכשים את המכשור שיש בו צורך כמו מיקסרים, מכשור לחיתוך כמות של ירקות כמו כרוב, או תפוחי אדמה, מכשור לערבוב וערבול, שייקרים ועוד על פי הצורך הספציפי.
מנדפים בעמדות העבודה
אחד הנושאים החשובים ביותר בכל מטבח גדול הוא הימצאותם של מנדפים. הם אלו שקולטים את שאריות הצלייה והטיגון, אוגרים אותם בתוכם וכך אין ריחות לא נעימים במטבח וגם בשטח המסעדה. מעת לעת פותחים את המנדפים ומנקים אותם על פי ההוראות.
השארת תגובה